Jak pokojové rostliny nakopávají naši kreativitu

To že rostliny mají schopnost ovlivňovat naše fyzické a duševní zdraví všichni tušíme. Přítomnost pokojových rostlin v našem pracovním okolí může mít významné pozitivní účinky na naši náladu, kognitivní funkce a celkovou pohodu.

Obsah článku

Jak tedy rostliny mohou inspirovat naši kreativitu, zlepšit soustředění, snížit stres a dokonce i zvýšit produktivitu?

Jak nás ovlivňují pokojovky?

Zlepšování kvality ovzduší

Rostliny jsou skvělými živými filtry, které pohlcují znečišťující látky a okysličují své okolí. Tento proces přispívá ke zlepšení kvality vzduchu, což má přímý vliv na naši koncentraci a duševní pohodu. Čistší vzduch vytváří optimální podmínky pro tvůrčí myšlení a podporuje náš kreativní proces.

Snižování stresu a úzkosti

Studie prokázaly, že práce v blízkosti rostlin má relaxační účinky na naši mysl. Když jsme uvolněnější a méně napjatí, naše mysl je připravena na kreativní nápady. Rostliny působí jako přirozený terapeutický prostředek, který nám pomáhá dosáhnout duševního klidu a otevřenosti novým myšlenkám.

Booster pro naši náladu

Rostliny mají schopnost vylepšit naši náladu a snížit pocity deprese. Kontakt s přírodou, který díky pokojovým rostlinám máme i ve svém pracovním prostředí může posilovat naše pozitivní myšlení a podporovat kreativní myšlení. Když jsme v dobré náladě, naše schopnost tvořit a inovovat se zlepšuje.

Zdroj inspirace

Rostliny jsou přírodním uměním samy o sobě. Jejich tvary a barvy listů mohou sloužit jako zdroj inspirace pro umělce, designéry a další kreativní profesionály. Při sledování rostlin se naše mysl otevírá novým perspektivám a kreativním nápadům.

Soustředění a produktivita

Přítomnost rostlin v našem pracovním prostředí může vytvořit příjemnou a vizuálně atraktivní atmosféru. Takové okolí podporuje lepší soustředění a produktivitu. Když se cítíme dobře ve svém pracovním prostředí, je nám snazší se plně soustředit na úkoly před sebou a nalézt nové a inovativní způsoby jejich řešení.

Nakopněte svoji kreativitu

Ať už je váš důvod proč si přejete mít ve svém pracovním pracovním více rostlin jakýkoliv, je to ten správný. Rostliny v interiéru mají nespočet benefitů pro naši pracovní morálku a dobře odvedenou práci. Nikdy není pozdě, začít pracovat uprostřed malé džungle.

Picture of Lucie Pluhařová
Lucie Pluhařová
Facebook
Twitter
LinkedIn

Připojte se zdarma k naší komunitě milovníků pokojových rostlin a nezmeškejte žádnou novinku!

Darujte znalosti, které vytrvají celý život

Obdarujte své nejbližší workshopem pokojovek a darujte znalosti, které neuvadnou. Naučím vás péči o rostliny tak, aby kvetly dlouhodobě, ať už je venku zima nebo léto. Bude to nejen o teorii, ale také se zamažeme od hlíny a já vás provedu vším, co k správné peči o pokojovky patří.

Kontakt

Nebo mi napište na email, instagram, facebook.

Pokud nemáte zrovna čas, nevadí.
Zanechte mi vaše tel. číslo a já se vám ozvu.

Přihlaste se k odběru

Připojte se zdarma k naší komunitě milovníků pokojových rostlin a nezmeškejte žádnou novinku!