Philodendron Florida vás dostane svými nádhernými listy

Philodendron Florida Green se pyšní hluboce vyříznutými velkými a lesklými listy na dlouhých stoncích.

Obsah článku

Tento nádherný druh vzniknul zkřížením philodendronu squamiferum x pedatum. Předpokládá se, že philodendron Florida Green vyšlechtil botanik Robert McColley na Floridě v 50. letech 20. století. McColley z těchto druhů vyšlechtil také dva další hybridy: philodendron Florida Beauty který má velmi světle žlutou variegaci a vzácný philodendron Florida Ghost, jehož listy jsou při rozvinutí velmi světle zelené až bílé, ale časem tmavnou.

Přestože se jedná o neobvyklou a svými listy velmi krásnou pokojovou rostlinu, je vcelku nenáročný na péči, pokud mu poskytnete správné podmínky. Jelikož se jedná o popínavý druh, nejkrásnějších listů dosáhnete, pokud mu jako podporu pro růst zajistíte mechovou tyč.

Světlo

Dopřejte rostlině dostatek jasného nepřímého světla. Ideální je okno orientované na východ. Vyhněte se přímému slunečnímu světlu, které může spálit listy a poškodit rostlinu. Silnější světlo z oken orientovaných na jih nebo západ odfiltrujte pomocí průsvitného závěsu či záclon.

Substrát

Jak většina philodendronů i Florida ocení vzdušný substrát z kombinace piniové kůry, perliti a rašeliny. Tato kombinace umožní správný odtok vody a přísun kyslíku ke kořenům. Pro ještě zdravější kořenový bal a lepší růst použijte do směsi také aktivní uhlí.

Zálivka a vlhkost vzduchu

Philodendron Florida potřebuje mezi zálivkami mít alespoň z poloviny proschnutý substrát. Rostlinu zalévejte pravidelně ale střídmě. Vzdušná vlhkost by se měla pohybovat kolem 60%, pokud chcete aby rostlina prosperovala. Pro zvýšení vlhkosti v místnosti můžete využít zvlhčovač, popřípadě nechat v blízkosti rostlin odpařovat vodu. Ideální je také mít rostliny blízko u sebe, poté si vytvoří vlastní mikroklima.

Philodendron Florida Ghost
Philodendron Florida Ghost
Picture of Lucie Pluhařová
Lucie Pluhařová
Facebook
Twitter
LinkedIn

Připojte se zdarma k naší komunitě milovníků pokojových rostlin a nezmeškejte žádnou novinku!

Darujte znalosti, které vytrvají celý život

Obdarujte své nejbližší workshopem pokojovek a darujte znalosti, které neuvadnou. Naučím vás péči o rostliny tak, aby kvetly dlouhodobě, ať už je venku zima nebo léto. Bude to nejen o teorii, ale také se zamažeme od hlíny a já vás provedu vším, co k správné peči o pokojovky patří.

Kontakt

Nebo mi napište na email, instagram, facebook.

Pokud nemáte zrovna čas, nevadí.
Zanechte mi vaše tel. číslo a já se vám ozvu.

Přihlaste se k odběru

Připojte se zdarma k naší komunitě milovníků pokojových rostlin a nezmeškejte žádnou novinku!